Ingredience
- 3 citrony
- 6 lžic olivového oleje
- krystalový cuk
- 2 kumquaty
- 200 g jesetera
- růžový pepř
- sůl
- kopr
- pažitku
- koriandr
Očištěné filety nakrájejte na tenké plátky a opečeme.
Do alobalu zabalte omytý citron potřený olejem a pečte jej 40 minut na 160 stupňů. Poté z pečeného citronu vyndejte dužinu a smíchejte ji s olejem.
Mezitím dejte na oheň kastrůlek s vodou a cukrem. Do cukrového sirupu vložte na kolečka nakrájené kumquaty a chvíli je povařte.
Plátky jesetera naskládejte na talíř, osolte a potřete citrónovým olejem, obložte je kumquaty, posypejte pepřem a bylinkami.
Zdroj: Carpaccio z jesetera; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2689-carpaccio-z-jesetera/ [On-line 06.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář