reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí carpaccio s pestem

Ingredience

  • pravá hovězí svíčková (dobře uzrálá) 600 g
  • rukola 1 balení

na pesto:

  • bazalkové lístky 5 hrstí
  • hrubozrnná mořská sůl 1 lžička
  • kvalitní olivový olej 100 ml
  • česnek 5 stroužků
  • piniové oříšky 100 g
  • čerstvě nastrouhaný parmezán 8 lžic

1.Pesto: Omyté a osušené bazalkové lístky v hmoždíři rozetřeme se solí na hladkou pastu (roztíráme o stěny misky), pomalu začneme přidávat olej, za stálého míchání vytvoříme hladkou a krémovitou kašičku, kam přidáme pokrájený česnek. Česnek by měl být z pesta cítit, nikoli ho přehlušit. Nakonec vsypeme piniové oříšky i parmazán a dál třeme, výsledkem by měla být hladká hmota. Během míchání je potřeba pesto ochutnávat. Sýr je slaný a česnek ostrý. V případě potřeby můžeme dosolit a opepřit.

2. Carpaccio:Maso nakrájíme na plátky, zakryjeme folií a rozklepeme po obou stranách dotenka, paličkou nejlépe bez hrotů. V případě, že je maso tučné, nožem vyřízneme, smotáme do kuličky a rozklepeme ještě jednou.

Na talíři poskládáme plátky, které zakapeme pestem, navrch nastrouháme pár hoblinek parmazánu, dozdobíme lístky rukoly a podáváme.

Zdroj: Hovězí carpaccio s pestem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-carpaccio-s-pestem [On-line 06.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.