Ingredience:
- čekanka
- modrý plísňový sýr
- vlašské ořechy
- cukr
- sůl
na dresink:
- hořčice
- med
- citronová šťáva
- limetková šťáva
- malinový ocet
- rostlinný olej
- sůl
Do mísy nasypeme sůl, postavíme do ní čekankové puky a necháme 1–2 hodiny odstát.
Sůl vytáhne z čekanky šťávu a zbaví ji tak hořké chuti.
Mezitím orestujeme na pánvi vlašské ořechy spolu s cukrem a solí. Připravíme si dresink: hořčici smícháme s medem, přilijeme citronovou a limetkovou šťávu, malinový ocet, rostlinný olej, osolíme a vyšleháme.
Odstátou čekanku opláchneme a obereme listy, které přendáme do mísy. Přisypeme orestované ořechy, pokapeme dresinkem, nalámeme sýr a promícháme.
Salát přendáme na talíř a přilijeme ještě zbytek dresinku.
Zdroj: ČEKANKOVÝ SALÁT S MODRÝM SÝREM; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/syrove-recepty-z-nedelniho-ted-vari-sef-ii [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář