reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 20.7.2011 – Petr

Dnešní menu se skládá z

Plněná šunková rolka s bagetou

  • 150 g šunky
  • 100 g sýr gouda
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka, sůl, pepř bílý

Nastrouhaný sýr smícháme s majonézou, přidáme prolisovaný česnek s drobně nakrájenou pažitkou, špetku soli a trošku bílého pepře, to vše pořádně smícháme. Na rozloženou šunku dáme sýrovou náplň a šunku zatočíme do rolky. Podáváme s nakrájenou bagetou.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-sunkova-rolka-s-bagetou

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

  • 1 kg hovězí přední s kostí
  • 200 g vepřových jater
  • 150 g  kuřecí prsou
  • 3 vejce
  • mletý pepř
  • sůl
  • majoránka
  • 2 mrkve
  • petržel
  • 1/4 středně velkého celeru
  • 1cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kuličky nového koření
  • 12 kuliček celého pepře
  • snítka libečku
  • 200 g hrubé mouky
  • strouhanka

Hovězí vývar

Opláchnuté hovězí maso s kostí vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme do varu. Sebereme sraženou bílkovinu a postupně přidáme koření /celý pepř, nové koření, sůl/, vše necháme hodinu mírně vařit /táhnout/, poté vložíme do vývaru cibuli, mrkev, petržel a celer a vaříme zeleninu do měkka asi 1 hod. Pokud je maso i zelenina měkká vše vyjmeme a vývar přecedíme do druhého hrnce. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru.
Játrové knedlíčky

Omytá vepřová játra a kuřecí prso umeleme společně s cibulí a česnekem, přidáme 1 vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky a zavaříme do polévky asi 5 min.
Domácí nudle

Na vál nasypeme 200 g hrubé mouky, přidáme 2 vejce a zpracujeme do vláčného těsta. Těsto si rozdělíme na dva stejné díly, které rozválíme na tenké pláty, které necháme asi hodinu schnout nejlépe na utěrce. Poté pláty nakrájíme na stejně široké proužky, z těch potom krájíme tenké nudle. Nakrájené nudle dáme na plech a necháme doschnout. Suché nudle dáme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 10 min, potom nudle scedíme a podáváme zvlášť jako vložku do polévky.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky

Hovězí závitek se dvěma druhy rýže

  • 250 g hovězí zadní
  • proužek anglické slaniny
  • ¼  klobásy
  • ¼ vařeného vejce
  • sterilované okurky
  • plnotučná hořčice
  • cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 100g šunky
  • kari

Maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe klobásou, slaninou, vejcem a okurkou, takto připravený plát zatočíme do rolády a převážeme nití. Do kastrolu na rozpálený tuk dáme opéct závitky, aby se maso zatáhlo. Vyjmeme maso a dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme závitky, podlijeme vodou a dusíme do měkka pod poklicí. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme studenou vodou. Povaříme nejméně 1/2 hodiny. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vložíme do ní hotové závitky.
Kari rýže

3 hrnky rýže propláchnuté v horké vodě dáme do kastrolu se 4 hrnky vroucí vody, přidáme kari, lžíci oleje, sůl a dusíme v troubě při teplotě 180°C zhruba 35 minut. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou a červenou kapií.
Šunková rýže

3 hrnky rýže propláchnuté v horké vodě dáme do kastrolu se 4 hrnky vroucí vody, přidáme lžíci oleje, sůl a dusíme v troubě při teplotě 180°C zhruba 35 minut. Šunku nakrájenou na malé kostičky osmažíme na pánvi s trochou tuku a vmícháme do hotové rýže. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou a červenou kapií.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-zavitek-se-dvema-druhy-ryze

Jabkový závin – Babiččin dezert

  • 500 g listového těsta
  • 500 g strouhaných jablek
  • cukr krystal
  • mletá skořice
  • vejce na potření
  • rozinky
  • strouhanka
  • hladká mouka na podsyp
  • cukr moučka na posyp

Těsto rozkrojíme na dvě stejné části, rozválíme na vále vysypaném moukou do tvaru obdélníku. Na střed plátu dáme malou vrstvu strouhanky, na kterou navrstvíme nastrouhaná jablka smíchaná s krystalovým cukrem, skořicí a rozinkami. Okraje těsta přeložíme přes jablka, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme dorůžova. Posypeme cukrem a podáváme s kávou.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccin-dezert

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.