reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Prostřeno 21.7.2011 – Lukáš

Dnešní menu se skládá z

Paštika z kachních jater s omáčkou z lesních plodů, opečené pečivo

  • 3 – 4 cibule
  • 1 kg kachních jater
  • kachní (husí) sádlo
  • máslo a smetana na zjemnění chuti
  • bylinky podle chuti a potřeby
  • sůl
  • pepř
  • loupané spařené mandle a přeliv z lesních plodů

Na kachním (husím) sádle orestujeme dozlatova cibulku, přidáme kachní játra, orestujeme, nesolíme, aby nám játra neztvrdla, přidáme trochu pepře a bylinek podle chuti, dáme do mixéru a rozšleháme, přidáme smetanu, máslo, sůl, vylijeme do formy, navrch dáme loupané mandle a zalijeme sádlem. Necháme vychladnout 2 – 3 hodiny a podáváme s teplým pečivem a ovocným přelivem.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kachnich-jater

Parmezánová polévka s krutony

  • lžíce másla
  • 1/2 cibule
  • hladká mouka
  • 1,25 l vývaru z kostí
  • 0,1 kg parmezánu
  • 1 žloutek
  • 0,1 l smetany
  • 2 housky
  • půl lžíce tuku

Osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme vývar, rozšleháme. 20 minut vaříme, pak přidáme sýr a žloutek rozšlehaný ve smetaně, už nevaříme dále. Podáváme s osmahnutým pečivem.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parmezanova-polevka-s-krutony

Vepřová panenka marinovaná ve francouzské hořčici, pečená v parmské šunce s chřestem a šťouchanými brambory

  • 600-800 g vepřové panenky
  • parmská šunka
  • francouzská hořčice
  • barevný pepř
  • sůl
  • máslo
  • cibule
  • chřest – zelený nebo bílý
  • brambory
  • cibulka
  • slanina na přílohu

Panenku nakrojíme na jednotlivé porce. Osolíme a obalíme v barevném pepři a zabalíme do parmské šunky. Asi 5 minut na každé straně na grilovací pánvi opečeme. Vytáhneme a dáme na cca 10 minut do trouby na 200°C předehřáté nebo dokud nebude mít panenka uprostřed asi 75°C. Výpek z pánve použijeme na šťávu, na které orestujeme cibulku. Pokud máme, přidáme vývar, kapku citrónu, sůl, pepř a máslo na zjemnění.
Chřest

Chřest blanšírujeme cca 5 min, pokud máme zelený ihned ochladíme ve studené vodě, aby neztratil barvu. Obalíme do parmské šunky a orestujeme na pánvi.
Šťouchané brambory

Brambory omyjeme se slupkou, uvaříme. Na pánvi opečeme cibulku a slaninu. Vše potom ušťoucháme.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-marinovana

Hrušky na víně s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou

  • 5 hrušek
  • čokoláda mléčná a na vaření
  • cukr
  • vanilka (vanilkový cukr)
  • máslo
  • likér
  • sekt
  • skořice celá
  • zmrzlina

Oloupeme hrušky, necháme stopky, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Jednu půlku necháme se stopkou a jednu půlku bez ní. Dáme vařit do sektu s cukrem, likérem a skořicí, necháme vyvařit alkohol. Uděláme čokoládu podle chuti na parní lázni. Půlky hrušek se stopkami namáčíme v čokoládě. Servírujeme jednu hrušku v čokoládě a jednu bez, mezi nimi zmrzlina.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrusky-na-vine

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.