reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu Středa Prostřeno 2.2.2011 – Kamila

Salát s cizrnou

  • cizrna naložená (bio)
  • ledový salát
  • paprika
  • rajče
  • čerstvý špenát
  • bílý jogurt
  • dijonská hořčice

Veškerou zeleninu pořádně omyjeme a potom nakrájíme, jak jsme zvyklí, nejlépe najemno. Připravíme si zálivku, kterou vytvoříme smícháním bílého jogurtu, dijonské hořčice a naložené cizrny. Nakonec vše promísíme, necháme odležet a můžeme podávat.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-s-cizrnou [On-line 3.2.2011], citace

Drůbeží vývar

  • malé kuře – stačí „pidikuře“ krmené jen kukuřicí
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel
  • čerstvý špenát
  • kuskus

Kuře dáme vařit do osolené vody. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme nejméně 60 minut, potom vylovíme, necháme vychladnout a obereme maso, které rozkrájíme na malé kousky. Kousky vrátíme do vývaru, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, listový špenát, kuskus a dáme povařit. Když zelenina změkne, polévku dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-vyvar [On-line 3.2.2011], citace

Lehký bramborový salát a krůtí plátek

  • brambory
  • vejce
  • kyselá okurka
  • sladká salátová okurka
  • cibule
  • sůl
  • dijonská hořčice
  • olej
  • krůtí maso – jeden větší plátek na osobu

Nejdříve uvaříme celé brambory a necháme je vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo a také je necháme vychladnout. Brambory nakrájíme na kostičky, najemno rovněž nakrájíme uvařená vejce, kyselou i sladkou okurku a cibuli, kterou můžeme předem posolit, aby se „vypotila“ a nepálila do očí.

V mističce potom připravíme zálivku z dijonské hořčice a oleje. Všechno smícháme a necháme odležet. Potom vezmeme krůtí maso, které naklepeme a obalíme v oleji a provensálském koření. Nakonec maso hodíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-platek [On-line 3.2.2011], citace

Zámecké hrušky

  • hrušky
  • mandle
  • vlašské ořechy
  • med

Celé hrušky omyjeme, rozkrájíme na poloviny a vydlabeme. Potom vezmeme vlašské ořechy, nadrobno je nasekáme a naplníme jimi vydlabané půlky hrušek. Nakonec zalijeme medem, zprudka zapečeme a můžeme servírovat.

Zdroj: TV Prima hhttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zamecke-hrusky [On-line 3.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.