Salát s cizrnou
- cizrna naložená (bio)
- ledový salát
- paprika
- rajče
- čerstvý špenát
- bílý jogurt
- dijonská hořčice
Veškerou zeleninu pořádně omyjeme a potom nakrájíme, jak jsme zvyklí, nejlépe najemno. Připravíme si zálivku, kterou vytvoříme smícháním bílého jogurtu, dijonské hořčice a naložené cizrny. Nakonec vše promísíme, necháme odležet a můžeme podávat.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-s-cizrnou [On-line 3.2.2011], citace
Drůbeží vývar
- malé kuře – stačí „pidikuře“ krmené jen kukuřicí
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- pepř celý
- kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel
- čerstvý špenát
- kuskus
Kuře dáme vařit do osolené vody. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme nejméně 60 minut, potom vylovíme, necháme vychladnout a obereme maso, které rozkrájíme na malé kousky. Kousky vrátíme do vývaru, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, listový špenát, kuskus a dáme povařit. Když zelenina změkne, polévku dochutíme pepřem a solí.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-vyvar [On-line 3.2.2011], citace
Lehký bramborový salát a krůtí plátek
- brambory
- vejce
- kyselá okurka
- sladká salátová okurka
- cibule
- sůl
- dijonská hořčice
- olej
- krůtí maso – jeden větší plátek na osobu
Nejdříve uvaříme celé brambory a necháme je vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo a také je necháme vychladnout. Brambory nakrájíme na kostičky, najemno rovněž nakrájíme uvařená vejce, kyselou i sladkou okurku a cibuli, kterou můžeme předem posolit, aby se „vypotila“ a nepálila do očí.
V mističce potom připravíme zálivku z dijonské hořčice a oleje. Všechno smícháme a necháme odležet. Potom vezmeme krůtí maso, které naklepeme a obalíme v oleji a provensálském koření. Nakonec maso hodíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kruti-platek [On-line 3.2.2011], citace
Zámecké hrušky
- hrušky
- mandle
- vlašské ořechy
- med
Celé hrušky omyjeme, rozkrájíme na poloviny a vydlabeme. Potom vezmeme vlašské ořechy, nadrobno je nasekáme a naplníme jimi vydlabané půlky hrušek. Nakonec zalijeme medem, zprudka zapečeme a můžeme servírovat.
Zdroj: TV Prima hhttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zamecke-hrusky [On-line 3.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář