reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celerový řízek se sýrem

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 600 g celeru
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • šťávu z 1 citronu
  • 100 g goudy
  • sůl
  • pepř
  • 120 g kukuřičné krupice
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku kari
  • 1 lžičku majoránky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej na smažení

Celer očistíme a nakrájíme na 2 cm silné plátky. V hrnci smícháme víno, vývar a citrónovou šťávu. Přivedeme k varu, vložíme plátky celeru a 5 minut povaříme. Pak je vyjmeme a necháme okapat.
Do každého plátku celeru vodorovně nařízneme kapsu (dáváme pozor, abychom je neprořízli), do které vsuneme plátek sýra. Celer osolíme a opepříme.
V jedné míse smícháme kukuřičnou krupici s drobně nasekaným česnekem, kari a majoránkou, do druhé dáme mouku a ve třetí rozšleháme vidličkou vejce. Plátky celeru obalujeme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v ochucené polentě. Smažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje (z každé strany asi 3 minuty). Podáváme s vařenými bramborami a hořčičným dipem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.