- 400 g celozrnné mouky
- 100 g hladké mouky
- 8 lžic sušeného droždí
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 150 ml vlažné vody
- sůl
- koření (oregáno, bazalka, tymián)
- rajčatový protlak
- strouhaný sýr
Připravíme kvásek z droždí dle návodu. Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme vykynout cca 30 minut. Dno formy vymažeme olejem a kečupem (důležité!). Pizzu pomažeme kečupem (nebo rajčatovým protlakem) a posypeme strouhaným sýrem. Po zapečení můžeme povrch posypat strouhaným sýrem. Pečeme při 200 °C, cca 20 až 30 minut.
Povrch pizzy můžeme poklást třeba šunkou, ananasem nebo paprikou a anglickou slaninou.
Poslední tip, trik či komentář