reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selská bramborová pizza

 

  • 3 hrnky instantní bramborové kaše
  • 1 vejce
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 6 rajčat
  • směs koření na pizzu
  • 200 g ovčího sýra
  • 5 lžic strouhaného parmazánu
  • 10 černých oliv
  • Lístky bazalky

Bramborovou kaši připravíme podle návodu na sáčku. Přimícháme vejce rozšlehané se škrobovou moučkou. Vymaštěný pečicí plech posypeme rozmarýnem. Z bramborové hmoty vytvoříme placku do průměru zhruba 30 cm. Předpečeme 20 minut v troubě předehřáté na 225 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme je na předpečenou placku. Posypeme kořenicí směsí na pizzu. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a rozdělíme je na povrch pizzy. Posypeme parmazánem a zakapeme olejem. Teplotu snížíme na 200 °C a dopékáme dalších 20 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.