reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celozrnné škvarkové rohlíčky

Surovny:

  • 40 g droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 450 g hladké pšeničné mouky
  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 hrnek mletých škvarků
  • 250 ml vlažné vody
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 vejce do těsta
  • 1 vejce na potření

Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, postupně přidáme ostatní ingredience a zpracujeme hladké těsto (nemělo by být příliš tuhé) a necháme kynout asi 45 minut.

Na pomoučený vál z těsta vyválíme hada, rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých zpracujeme kuličku, z kuličky vyválíme ovál, stočíme do ruličky. Rohlíčky poklademe na plech vyložený pečicím papírem, konce mírně ohneme směrem k sobě a necháme ještě dvacet minut kynout. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem (podle chuti můžeme posypat kmínem, hrubozrnnou solí, slunečnicovými semínky atp.) a ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C asi 15 minut dozlatova. Po upečení můžeme potřít sádlem nebo vodou.

Zdroj: Celozrnné škvarkové rohlíčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1695-celozrnne-skvarkove-rohlicky/  [On-line 16.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.