Na 4 porce potřebujeme:
- 200 g celozrnné pšeničné mouky hladké,
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů,
- 100 g glukopuru,
- vajahit (náhražka vajec),
- slunečnicová semínka,
- 350 ml kokosového mléka,
- olivový olej (dle potřeby),
- 2 lžíce karobu (drcený svatojánský chléb, k dostání v BIO obchodech)
Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, ovocný cukr a vše promícháme. Přidáme vajahit, semínka, kokosové mléko, olej a vše znovu promícháme. Dvě třetiny těsta nalijeme do menšího plechu vyloženého pergamenovým papírem.
Do zbytku těsta nasypeme karob a důkladně promícháme. Toto těsto nalijeme na světlé těsto. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 30 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/celozrnny-kolac-s-karobem-8-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář