Suroviny:
- černé kuře
- kořenová zelenina
- nové koření, bobkový list, celý černý pepř
- cibule, šalotka
- hladká mouka
- česnek
- máslo
- citron
- kari
- čerstvá kapie
- cukr
- smetana
- petržel
- brokolice
- rýže
- máslo
- čerstvé bylinky
- jasmínová rýže
Do hrnce dáme kuře, čerstvé bylinky, kořenovou zeleninu, česnek, cibulku, koření. Vaříme 6-8 hodin.
Na máslo dáme pokrájenou šalotku, česnek, zasypeme hladkou moukou, trochu kari. Zalijeme vývarem z polévky, zjemníme smetanou, přidáme šťávu z citronu, cukr, sůl a provaříme.
Na másle orestujeme lehce kapii, přidáme hotovou rýži a promícháme.
Zdroj: ČERNÉ KUŘE NA KARI S BROKOLICÍ A PARIKOVOU RÝŽÍ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 03.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář