reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čerstvé bazalkové nudle s uzeným pstruhem, špenátem a ricottou

4 porce

  • kousky uzeného pstruha

domácí nudle

  • snítka čerstvé bazalky
  • 200 g hladké mouky 00
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • voda podle potřeby

směs na špagety

  • 40 g másla
  • 6 stroužků česneku
  • 160 g uzeného pstruha
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 100 g ricotty
  • sůl
  • mletý pepř

Bazalku nasekáme najemno a smícháme s moukou, vejcem, olejem, solí a trochou vlažné vody v hladké a tuhé těsto. Těsto je dobré nechat alespoň půl hodiny odležet.

Poté z něj vyválíme (lepší je použít strojek na těstoviny) tenký plát, ze kterého krájíme širší nudle, které vaříme na skus v osolené vodě s trochou oleje. Na porci těstovin klademe porci níže upravené směsi.

Na másle orestujeme nasekaný česnek, přidáme kousky uzeného pstruha, spařeného a vymačkaném špenátu a smícháme s ricottou, osolíme, opepříme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-08.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=732

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.