4 porce
- kousky uzeného pstruha
domácí nudle
- snítka čerstvé bazalky
- 200 g hladké mouky 00
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- voda podle potřeby
směs na špagety
- 40 g másla
- 6 stroužků česneku
- 160 g uzeného pstruha
- 400 g čerstvého špenátu
- 100 g ricotty
- sůl
- mletý pepř
Bazalku nasekáme najemno a smícháme s moukou, vejcem, olejem, solí a trochou vlažné vody v hladké a tuhé těsto. Těsto je dobré nechat alespoň půl hodiny odležet.
Poté z něj vyválíme (lepší je použít strojek na těstoviny) tenký plát, ze kterého krájíme širší nudle, které vaříme na skus v osolené vodě s trochou oleje. Na porci těstovin klademe porci níže upravené směsi.
Na másle orestujeme nasekaný česnek, přidáme kousky uzeného pstruha, spařeného a vymačkaném špenátu a smícháme s ricottou, osolíme, opepříme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-08.02.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=732
Poslední tip, trik či komentář