Suroviny :
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 stroužky česneku, na plátky
- 1 červená cibule, na kolečka
- sůl a pepř
- sušené oregano a sušená bazalka
- 80 g sušených rajčat, na proužky
- 15 černých oliv bez pecek, podélně rozpůlených
- 1 nožička ostré klobásy, na kolečka
- 800 g domácí rajčatové směsi
- 1.2 lžičky cukru
- 400 g čerstvých těstovin
- 50 g parmazánu
- čerstvá bazalka na ozdobení
V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovita česnek a cibuli, osolte, opepřete, a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat na jemno nakrájenou ančovičku).
Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.
Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny.
Než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.
Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.
Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.
Zdroj: Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/cool-coochyne-ze-soboty-vsechny-recepty-jsou-tady [On-line 23.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář