reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Suroviny :

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, na plátky
  • 1 červená cibule, na kolečka
  • sůl a pepř
  • sušené oregano a sušená bazalka
  • 80 g sušených rajčat, na proužky
  • 15 černých oliv bez pecek, podélně rozpůlených
  • 1 nožička ostré klobásy, na kolečka
  • 800 g domácí rajčatové směsi
  • 1.2 lžičky cukru
  • 400 g čerstvých těstovin
  • 50 g parmazánu
  • čerstvá bazalka na ozdobení

V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovita česnek a cibuli, osolte, opepřete, a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat na jemno nakrájenou ančovičku).

Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.

Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny.

Než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.

Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.

Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.

Zdroj: Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/cool-coochyne-ze-soboty-vsechny-recepty-jsou-tady  [On-line 23.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.