reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čertovo kuře s bramborami a červenou řepou

na svařené víno:

  • 1 l červeného vína
    celá skořice
    hřebíček
    badyán
    citronová kůra

na čertovo kuře:

  • 1 kuře
    1 l svařeného vína
    0,1 l rumu
    0,1 l sojové omáčky
    chilli
    2 lžíce rajského protlaku
    150 g uzené slaniny
    2 cibule
    sůl
    pepř

na přílohu:

  • brambory
    červená řepa
    olej
    pažitka
    sůl
    pepř

Nejprve si připravíme svařené víno, které necháme zchladnout. Kuře naporcujeme, vložíme do marinády ze svařeného vína, rumu, sojové omáčky, chilli a rajského protlaku, a necháme 24 hodin zaležet. Poté na plech navrstvíme cibuli, kterou jsme do zlatova orestovali na rozpuštěné slanině, vložíme porce kuřete kůží nahoru a zalijeme marinádou. Maso lehce osolíme a dáme péct asi na hodinu do trouby na 160 stupňů. Výpek na závěr podle potřeby varem zredukujeme, dochutíme solí a pepřem.
Brambory a červenou řepu nakrájíme na stejné kostičky, nebo z nich pro větší efekt pomocí vypichovátka vytvoříme kuličky. Ty uvaříme ve slané vodě a potom na oleji krátce orestujeme, přidáme nasekanou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme a můžeme podávat.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/472-certovo-kure-s-bramborami-a-cervenou-repou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.