4 porce
- 40 dkg červeného tuňáka
- 3 dl sektu
- 6 citrónů
- 5 dkg bazalky
- 2 svazečky petrželové natě
- 0,5 dl sójové omáčky
- 1 svazeček pažitky
- 10 dkg salátu ruccola
- 5 dkg koktejlových rajčat
- 10 dkg parmezánu
- 1 dl olivového oleje
Tuňáka osolíme, opepříme a necháme alespoň půl hodiny odležet. Rozmixujeme šampaňské, sójovou omáčku, salát ruccola, petrželovou nať, pažitku, bazalku, šťávu vymačkanou z citrónů a připravíme marinádu. Nakonec do hotového nálevu přilijeme také olivový olej.
Marinádu nalijeme na rybí maso a po dobu nejméně 3 hodin, v lepším případě 12 hodin, necháme v chladničce rozležet.
Potom rybu z nálevu vyndáme, nakrájíme na tenké plátky a naservírujeme na talíř. Doprostřed talíře položíme listy ruccoly, dokola upravíme koktejlová rajčata a vše posypeme nakrájeným parmezánem. Nakonec můžeme bohatě zakapat marinádou.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3779
Poslední tip, trik či komentář