reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Červený tuňák obalený v koření a papardelle se zeleninou jako těstovinová příloha

4 porce

  • 80 dkg červeného tuňáka
  • 40 dkg těstovin papardelle
  • 15 dkg karotky
  • 15 dkg cuket
  • 1 celý pórek
  • 20 dkg černých mušlí
  • 1 svazeček bazalky
  • 1 svazeček rozmarýnu
  • 20 ks minipomerančů
  • 1 dl olivového oleje
  • 3 dkg růžkového pepře
  • 3 dkg zeleného pepře
  • 5 dkg černých sezamových semínek
  • 5 dkg bílých sezamových semínek
  • sůl

Maso červeného tuňáka nakrájíme na řízky, které nasolíme a obalíme ve směsi nahrubo roztlučeného růžového pepře, zeleného pepře a sezamových semínek. Potom tuňáka začneme opékat na středně rozpáleném olivovém oleji.

Až budeme mít jednu stranu řízků opečenou, obrátíme je a přihodíme k nim rozpůlené minipomeranče.

Dáme na plotnu hrnec s vodou a uvaříme v ní do poloměkka těstoviny (aby se daly kousat) a přidáme jednak předem očištěnou a nožíkem na loupání brambor na nudličky nařezanou zeleninu, jednak snítku rozmarýnu.

Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Do horkého oleje rozkrájíme pórek a přisypeme zelené koření, nasekané nadrobno. Až cibule začne měknout, přidáme mušle a po uplynutí několika okamžiků i scezené těstoviny se zeleninou. Dobře promícháme.

Při podávání klademe doprostřed talíře nejprve kopeček těstovin se zeleninou a mušlemi. Řízky rybího masa okrájíme do tvaru trojúhelníků a klademe je na okrajovou část talíře kolem ragú. Nakonec každou porci ozdobíme minipomeranči.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3754

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.