reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový nákyp s borůvkami v koňaku

4 porce

  • 15 dkg mléčné čokolády
  • 15 dkg másla
  • 6 vajíček
  • 3 dkg mouky
  • 1 dl brandy
  • 2 dl borůvkového likéru
  • 20 dkg krystalového cukru
  • 10 dkg borůvek
  • 2 dkg jedlého škrobu

Máslo spolu s čokoládou nejprve rozehřejeme nad vodní lázní a potom ochladíme na pokojovou teplotu.

Borůvkový likér a brandy uvedeme do varu s polovinou předepsaného množství cukru a k této směsi přidáme čkrob rozmíchaný ve vodě a borůvky.

K vychladlé čokoládě přimícháme vaječné žloutky, mouku a tuhý sníh ušlehaný z vaječných bílků s cukrem. Tuto hmotu vlijeme do forem na suflé, přočemž dáváme pozor, abychom každou formu naplnili jen ze ¾. Do forem pak ještě dáme po jedné kostičce čokolády, načež je vsuneme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při teplotě 200 °C.

Podáváme tím způsobem, že borůvky dáváme k čokoládovému nákypu zvlášť, v samostatné misce.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3784

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.