reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Červený tuňák naložený v bazalkové marinádě

4 porce

  • 40 dkg červeného tuňáka
  • 3 dl sektu
  • 6 citrónů
  • 5 dkg bazalky
  • 2 svazečky petrželové natě
  • 0,5 dl sójové omáčky
  • 1 svazeček pažitky
  • 10 dkg salátu ruccola
  • 5 dkg koktejlových rajčat
  • 10 dkg parmezánu
  • 1 dl olivového oleje

Tuňáka osolíme, opepříme a necháme alespoň půl hodiny odležet. Rozmixujeme šampaňské, sójovou omáčku, salát ruccola, petrželovou nať, pažitku, bazalku, šťávu vymačkanou z citrónů a připravíme marinádu. Nakonec do hotového nálevu přilijeme také olivový olej.

Marinádu nalijeme na rybí maso a po dobu nejméně 3 hodin, v lepším případě 12 hodin, necháme v chladničce rozležet.

Potom rybu z nálevu vyndáme, nakrájíme na tenké plátky a naservírujeme na talíř. Doprostřed talíře položíme listy ruccoly, dokola upravíme koktejlová rajčata a vše posypeme nakrájeným parmezánem. Nakonec můžeme bohatě zakapat marinádou.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3779

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.