reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

České buchty s povidly

  • 1 kg hladké mouky,
  • 200 g rozpuštěného másla (tuku, hera aj.),
  • 2 žloutky,
  • 200 g cukru,
  • 40 g droždí,
  • půl litru mléka,
  • máslo na potření upečených buchet,
  • sůl, povidla,
  • cukr na posypání

Nejprve si připravíme kvásek (teplé mléko, lžíce cukru a rozdrobené droždí, posypat hladkou moukou a nechat vykynout). Pak nasypeme do velké mísy mouku a přidáme špetku soli, cukr, vlijeme dva žloutky rozmíchané půl litru mléka, dvě stě gramů rozpuštěného másla a nakonec vzešlý kvásek. Vše důkladně promícháme a vypracujeme středně tuhé těsto, které necháme zhruba hodinu kynout.
Z nakynutého těsta vytváříme kuličky a potom prsty uděláme placičku. Doprostřed dáme trochu povidel a důkladně zabalíme do těsta. Buchty klademe vedle sebe do pekáčku. Každou buchtu potřeme ze všech stran máslem, aby se nám neslepily. Pak je necháme ještě chvilku kynout v pekáčku. Pečeme je v troubě při teplově 220 stupňů 20 minut až 30 minut. Upečené buchty můžeme ještě potřít máslem, aby se leskly, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/421-ceske-buchty-s-povidly/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.