4 porce
- 400 g filetu z tresky bez kůže
- 2 citrony
- 2 menší pomeranče
- sůl
ředkvičkový salát
- 2 ředkvičky
- 40 g crème fraîche
- pažitka
zázvorový dip
- ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
- 80 g crème fraîche
- sůl
na podávání
- fermentované (kvašené) ředkvičky
- brioška opečená na másle
- salát frisé
- jedlé sezónní květy
Filet tresky (zbavený pupeční části) nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 cm, vložíme do misky, zalijeme citrusovou šťávou, trochu osolíme, zlehka promícháme a necháme marinovat v lednici minimálně 24 hodin.
Na servírování si připravíme ředkvičkový salát a zázvorový dip:
Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky a smícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou pažitkou. Zázvor nastrouháme, smícháme se smetanou, trochu osolíme.
Podávání:
Briošku nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava. Na talíř servírujeme lžíci ředkvičkového salátu, kostky ryby, fermentované ředkvičky, briošku, lístky frisé salátu a pár lžiček zázvorového dipu, dozdobíme sezónními kvítky.
Zdroj: Ceviche z tresky s ředkvičkovým salátem, zázvorovým dipem a brioškou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1608-ceviche-z-tresky-s-redkvickovym-salatem-zazvorovym-dipem-a-brioskou/ [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář