reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Ceviche z tresky s ředkvičkovým salátem, zázvorovým dipem a brioškou

4 porce

  • 400 g filetu z tresky bez kůže
  • 2 citrony
  • 2 menší pomeranče
  • sůl

ředkvičkový salát

  • 2 ředkvičky
  • 40 g crème fraîche
  • pažitka

zázvorový dip

  • ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 80 g crème fraîche
  • sůl

na podávání

  • fermentované (kvašené) ředkvičky
  • brioška opečená na másle
  • salát frisé
  • jedlé sezónní květy

Filet tresky (zbavený pupeční části) nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 cm, vložíme do misky, zalijeme citrusovou šťávou, trochu osolíme, zlehka promícháme a necháme marinovat v lednici minimálně 24 hodin.

Na servírování si připravíme ředkvičkový salát a zázvorový dip:
Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky a smícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou pažitkou. Zázvor nastrouháme, smícháme se smetanou, trochu osolíme.
Podávání:

Briošku nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava. Na talíř servírujeme lžíci ředkvičkového salátu, kostky ryby, fermentované ředkvičky, briošku, lístky frisé salátu a pár lžiček zázvorového dipu, dozdobíme sezónními kvítky.

Zdroj: Ceviche z tresky s ředkvičkovým salátem, zázvorovým dipem a brioškou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1608-ceviche-z-tresky-s-redkvickovym-salatem-zazvorovym-dipem-a-brioskou/  [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.