Ingredience
- smetanový sýr 900 g
- vejce 3 kusy
- smetana ke šlehání 250 ml
- hrnku cukru krupice 200 ml
- karamelky 8 kusů
- máslové sušenky 250 g
- máslo dle potřeby 1 dávka
- vanilkový cukr 1 kus
Na polevu:
- 300 g jahod
- 4 polévkové lžíce cukru moučky
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 balení želatiny v plátcích
Nejdříve si připravíme náplň: smícháme sýr s cukrem, zašleháme vejce, vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Všechny karamelky dáme do misky, dno zalijeme smetanou a dáme na minutu a patnáct sekund do mikrovlnky, poté řádně rozmícháme. Tento karamel přidáme do poloviny připravené náplně.
Poté si připravíme korpus. Rozdrtíme sušenky a zalijeme rozehřátým máslem. Výslednou hmotu namačkáme na dno formy a dáme zapéct na deset minut do trouby. Necháme chvíli vychladnout a poté na korpus nalejeme náplně. Vše dáme zapéct na 35 minut do horké trouby na 160 °C.
Jahody rozmixujeme (rozmačkáme) a dáme je provařit, přidáme cukr a citronovou šťávu. Do hmoty vmícháme želatinu připravenou podle návodu. Tímto pyré poléváme vychlazený a ztuhlý cheesecake.
Zdroj: Cheesecake s polevou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cheesecake-s-polevou [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář