reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chlupaté knedlíky

  • 750 g syrových oloupaných brambor
  • 10 g soli
  • 1 vejce
  • asi 300 g hrubé mouky
  • 50 g sádla na omaštění

Oloupané brambory jemně nastrouháme, část vylouhované vody slijeme, přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vykrajujeme menší knedlíčky, které vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 6-8 minut. Ve vodě knedlíky vařečkou opatrně nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.
Podávejte s osmaženou cibulkou a dušeným zelím. Chlupaté knedlíky jsou vhodnou přílohou k pečenému vepřovému bůčku nebo uzenému masu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.