reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruška v karamelu s horkými lesními plody, mandlemi, vanilkovou zmrzlinou a snítkou máty

  • máta
  • solamyl 1 lžíce
  • hruška 5 ks
  • cukr krystal
  • červené víno sladší 1 láhev
  • mražené lesné plody 1 balení
  • vanička vanilkové zmrzliny 1 g
  • mandle 1 sáček

Cukr rozpustíme v karamel, který zalijeme vínem. Poté čekáme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme očištěné hrušky zbavené jádřinců a slupky. Pozvolna vaříme do změknutí. Víno se zatím redukuje. Poté hrušky vyjmeme, do omáčky přidáme lesní plody a lehce je prohřejeme. Zahustíme máčeným Solamylem nebo smetanou.

Do středu talíře postavíme hrušku, přelijeme horkým ovocem, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, nasekané mandle a snítku máty.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-v-karamelu-s-horkymi-lesnimi-plody [On-line 20.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.