reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa marinovaná v medu, smetanová omáčka s rozmarýnem, baby špenát, karlovarský a bramborový knedlík

  • pepř
  • 1 cibule
  • sůl
  • olivový olej 3 lžíce
  • česnek 1 palička
  • rozmarýn 3 snítky
  • petrželka 1 svazek
  • kachní prsa 6 kusů
  • med 1 sklenice
  • brambory 1 kg
  • polohrubá mouka 500 g
  • vejce 2 kusy
  • mléko 1/2 l
  • hladká mouka 100 g
  • smetana 100 ml
  • vod
  • sádlo 2 lžíce
  • muškátový květ 1 špetka
  • baby špenát 3 balení
  • rohlík 10 kusů
  • 1 máslo malé

Kachní prsa zbavíme nejedlých částí (prsní kosti) a maso omyjeme. Kůži na několika místech nařízneme, vetřeme sůl, opepříme, přidáme med, olivový olej a necháme v lednici odležet. Poté zprudka opečeme z obou stran(dle volby úpravy –medium rare, medium, well done).

Očistíme cibuli, drobně nasekáme a orestujeme na pánvi. Přidáme očištěný spařený baby špenát a lehce orestujeme. Doplníme česnek, smetanu, sůl a zvolna povaříme.

Na bramborový knedlík uvaříme ve slupce brambory. Nejlépe den dopředu. Studené oloupeme a umeleme. Osolíme, do důlku rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat knedlíky. Z těsta vyválíme válečky a uvaříme je v páře (asi 20 minut).

Na karlovarský knedlík nakrájíme na kostičky bílé pečivo a necháme je proschnout. Poté je navlhčíme mlékem. Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Do žloutku přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, přilijeme těstíčko a vše lehce promícháme. Jako poslední vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Těsto vytvarujeme pomocí navlhčené utěrky do tvaru knedlíku. Utěrku svážeme na dvou místech asi dva centimetry od těsta. Takto připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 20 minut. (Asi po 15 minutách varu rozvážeme první provázek, aby knedlík mohl nabýt.)

Špenát servírujeme na střed talíře, kolem vyskládáme oba druhy knedlíků a nahoru položíme rozkrájená prsa. Vše přelijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme smítkou rozmarýnu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-marinovana-v-medu [On-line 20.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.