reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lehký salát s pancettou a ovčím sýrem, rozpečené bagetky s čerstvým bylinkovým máslem

  • sůl
  • olivový olej 2 lžíce
  • mrkev 1
  • česnek 3 stroužky
  • máslo 200 g
  • voda 1 lžíce
  • slunečnicová semínka 1 hrst
  • 4 druhy salátů – lollo rosso, lollo bianco, ledový, rukola 4 g
  • červené zelí 1
  • dýňová semínka 1 hrst
  • ocet balsamico 1 lžíce
  • koření na salát 1 balení
  • pancetta 5 g
  • ovčí sýr 200 g
  • malé bagetky nebo banketky 5
  • bylinky (provensálské, italské) nebo sáček sušených 1 svazek

Natrháme všechny druhy salátu na drobnější kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, červené zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrouháme. Salát promícháme, přidáme olej, ocet, sůl, vodu, koření a vše řádně promícháme. Nakonec přisypeme lehce nasucho opražená dýňová a slunečnicová semínka.

Poté si v misce povolíme máslo, přidáme drobně nasekané bylinky, sůl, utřený česnek a promícháme. Na plátky nakrájené pečivo potíráme bylinkovým máslem a před podáváním je lehce rozpečeme s pancettou a sýrem.

Na tenké plátky nakrájenou pancettu dáme opéct do vyhřáté trouby (230 °C) a po třech minutách vyjmeme. Na kraj položíme nakrájený ovčí sýr (jedna kostka), zabalíme do slaniny, zpevníme párátkem a necháme v troubě rozpéct.

Doprostřed talíře položíme salát, navrch roličky pancetty, pokapeme balsamicem a přidáme rozpečené banketky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lehky-salat-s-pancettou-ovcim-syrem [On-line 20.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.