reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chlupaté knedlíky a zelí ke krkovici

Na 4 porce potřebujeme:

Knedlíky:

  • 250 g brambor vařených ve slupce,
  • 250 g syrových najemno nastrouhaných brambor,
  • 2 vejce,
  • 10 g najemno nastrouhaného česneku,
  • majoránka,
  • 200–250 g polohrubé mouky,
  • 1 velká cibule,
  • sádlo

Zelí:

  • 1 střední hlávka bílého zelí,
  • 1 cibule,
  • 100 g špeku,
  • sádlo,
  • kmín,
  • 4 lžíce krystalového cukru,
  • sůl,
  • ocet

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, česnek, majoránku a zamícháme. Přidáme mouku a zpracujeme na těsto. Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě 12 až 15 minut. Uvařené knedlíky dáme zchladit do studené vody. Cibulku nakrájíme a osmažíme. Knedlíky před podáváním prohřejeme se sádlem a cibulkou.

Zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a špek nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se špekem. Pak vsypeme zelí, kmín, cukr, sůl a dusíme. Pak přilijeme ocet a dusíme do změknutí.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/chlupate-knedliky-a-zeli-ke-krkovici-11-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.