Na 4 porce potřebujeme:
Knedlíky:
- 250 g brambor vařených ve slupce,
- 250 g syrových najemno nastrouhaných brambor,
- 2 vejce,
- 10 g najemno nastrouhaného česneku,
- majoránka,
- 200–250 g polohrubé mouky,
- 1 velká cibule,
- sádlo
Zelí:
- 1 střední hlávka bílého zelí,
- 1 cibule,
- 100 g špeku,
- sádlo,
- kmín,
- 4 lžíce krystalového cukru,
- sůl,
- ocet
Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s nastrouhanými syrovými bramborami. Přidáme vejce, česnek, majoránku a zamícháme. Přidáme mouku a zpracujeme na těsto. Z těsta tvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě 12 až 15 minut. Uvařené knedlíky dáme zchladit do studené vody. Cibulku nakrájíme a osmažíme. Knedlíky před podáváním prohřejeme se sádlem a cibulkou.
Zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli a špek nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se špekem. Pak vsypeme zelí, kmín, cukr, sůl a dusíme. Pak přilijeme ocet a dusíme do změknutí.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/chlupate-knedliky-a-zeli-ke-krkovici-11-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář