BUDETE POTŘEBOVAT:
- 250 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 80 g másla
- 10 g droždí
- 10 g cukru
- špetku soli
- citrónovou šťávu
- skořicový cukr
- na jablkové pyré:
- 500 g jablek
- 100 g cukru
- šťávu a kůru z 1 citronu
Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, přidejte cukr, špetku strouhané citrónové kůry a citrónovou šťávu. Duste, dokud se přebytečná voda nevydusí. V mléce rozmíchejte žloutky, přidejte rozdrobené droždí, špetku soli a promíchejte. Nechte vykynout těsto a pak do něj zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a cukru. Na rozehřátém lívanečníku upečte lívance po obou stranách dozlatova. Potřete je silnou vrstvou jablkového pyré a posýpejte skořicovým cukrem.
Poslední tip, trik či komentář