reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chodské lívance

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 250 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 80 g másla
  • 10 g droždí
  • 10 g cukru
  • špetku soli
  • citrónovou šťávu
  • skořicový cukr
  • na jablkové pyré:
  • 500 g jablek
  • 100 g cukru
  • šťávu a kůru z 1 citronu

Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, přidejte cukr, špetku strouhané citrónové kůry a citrónovou šťávu. Duste, dokud se přebytečná voda nevydusí. V mléce rozmíchejte žloutky, přidejte rozdrobené droždí, špetku soli a promíchejte. Nechte vykynout těsto a pak do něj zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a cukru. Na rozehřátém lívanečníku upečte lívance po obou stranách dozlatova. Potřete je silnou vrstvou jablkového pyré a posýpejte skořicovým cukrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.