reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašské vdolečky

  • 500 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 20 g droždí
  • špetku soli
  • citrónovou kůru
  • 150 g másla
  • rybízovou zavařeninu
  • smetanu ke šlehání

Z droždí, 1 lžičky mouky, 1 lžičky cukru a trochy vlahého mléka zadělejte kvásek. Pak utřete cukr s máslem, vejcem a citrónovou kůrou do pěny. Přidejte prosetou mouku, špetku soli a vykynutý kvásek. Těsto důkladně propracujte. Pak je přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout. Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněném válu na plát silný asi 0,5 cm a vykrajujte z něj větší kolečka, která nechte ještě chvíli kynout. Pak v kastrolu rozehřejte máslo, vložte do něj vdolečky – do každého udělejte důlek. Smažte nejprve pod pokličkou, až vdolek obrátíte, pokličku sejměte. Po vychladnutí naplňte důlky zavařeninou a ozdobte šlehačkou. Můžete ozdobit i strouhaným tvarohem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.