reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kulajda

  • 4 velké brambory
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžíci másla
  • hrst nasekaného kopru
  • 1 lžíci nakládaných (nebo čerstvých či sušených, předem namočených) hub
  • 2 lžičky cukru
  • kmín, sůl, kopr na ozdobení.

Houby (čerstvé či sušené) uvaříme ve slané vodě s trochou kmínu (nakládané houby vařit nemusíme), slijeme a dáme stranou. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. V mléce rozkvedláme mouku a směs přilijeme k bramborám v okamžiku, kdy nejsou ještě úplně měkké. Přidáme máslo a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Na závěr do polévky vmícháme smetanu, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, cukr a podle chuti osolíme. Do talíře dáme trochu hub, přidáme na plátky nakrájené vejce, zalijeme polévkou a ozdobíme koprem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.