4 porce
- 25 dkg čerstvého bílého chřestu
- 10 dkg polního salátu
- 15 dkg ředkviček
- 1 endívie
- 1 svazek pažitky
- 1 polévková lžíce černých sezamových semínek
- 0,5 dl vína Crede
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 svazeček ředkvičkových klíčků
Chřest očistíme a v mírně oslazené vodě dokřupava uvaříme. Potom kousky chřestu vložíme do ledové vody, aby už dále neměkly.
Listy salátu a plátky ředkvičky upravíme na talíř a navrch položíme kousky vychladlého chřestu.
Připravíme zálivku: do olivového oleje přidáme špetku soli, čerstvě mletý pepř, nadrobno nasekanou pažitku a víno Crede. Důkladně promícháme.
Listy salátu s chřestem posypeme ředkvičkovými klíčky a zakapeme zálivkou.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3614
Poslední tip, trik či komentář