reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřestovo-špenátový mousse s křepelčím vajíčkem, marinovaným chřestem a řeřichovým pestem

4−6 porcí

  • 250 ml 33% šlehačky
  • 2 hrsti mladého špenátu
  • 12 ks zeleného chřestu (bez hlaviček)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • olivový olej
  • sůl
  • 12 křepelčích vajíček

Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme na tenká kolečka. Hlavičky ponecháme stranou na marinování.

Šlehačku dotuha vyšleháme, zlehka do ní vmícháme na nudličky nakrájený špenát, chřest a tvaroh, ochutíme pár kapkami olivového oleje a solí.

Marináda

  • 2 citrony
  • 1 šalotka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 12 ks chřestových hlaviček

Citronovou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů vymícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, olivovým olejem a solí. Do marinády vložíme hlavičky chřestu.

Řeřichové pesto

  • 3 vaničky řeřichy
  • 4 lžíce slunečnicového semínka
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl

Polovinu množství řeřichy z jedné vaničky ponecháme stranou na podávání.

Ostatní řeřichu umixujeme se slunečnicovým semínkem, olejem a solí.

Na talíř servírujeme kopeček mousse, marinovaný chřest, pesto a dozdobíme řeřichou.

Zdroj: Chřestovo-špenátový mousse s křepelčím vajíčkem, marinovaným chřestem a řeřichovým pestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1579-chrestovo-spenatovy-mousse-s-krepelcim-vajickem-marinovanym-chrestem-a-rerichovym-pestem/  [On-line 11.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.