reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzský fialový brambor plněný houbovým ragú

Suroviny

  • fialové brambory 5 ks
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • šalotka 2 ks
  • tymián 1 snítka
  • houby dle sezony 250 g
  • suché bílé víno 100 ml
  • kuřecí vývar 100 ml
  • smetana (30%) 200 ml
  • vyzrálejší sýr 50 g

Do vroucí osolené vody dáme vařit omyté neoloupané brambory. Během vaření brambor si připravíme houbové ragú.

Najemno nakrájenou šalotku zlehka orestujeme na olivovém oleji a přidáme houby, nakrájené na menší kostičky a nasekaný tymián. Restujeme asi pět minut, poté přidáme bílé víno a necháme odpařit alkohol – stačí pár minut. Dále přilijeme kuřecí vývar a necháme povařit bez pokličky. Po lehkém zredukování přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a po dalších pěti minutách můžeme přidat najemno nastrouhaný kvalitnější sýr, který necháme rozpustit. Směs přecedíme a omáčku ještě tyčovým mixérem promixujeme do hladka. Objem cedníku opět vrátíme do omáčky.

Uvařenou bramboru rozkrojíme napůl a seřízneme spodek, aby se dala postavit na talíř. Malou lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek brambory, bramboru uvnitř osolíme a sloupneme, poté vlijeme ragú a brambor ozdobíme plátkem sýra, který jsme použili do ragú. Zbylé ragú můžeme použít i na ozdobu talíře.

Zdroj: Francouzský fialový brambor plněný houbovým ragú; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzsky-fialovy-brambor-plneny-houbovym-ragu  [On-line 17.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.