Suroviny:
- bílý a zelený chřest
- vařená rýže
- pomerančová šťáva a džus
- pomeranč
- bílé víno
- cukr, sůl
- máslo
- šťáva z limetky a citronu
- sekaná pažitka
- karamel
- čerstvá máta
Do vroucí vody s chřestem přilijeme pomerančovou, citronovou a limetkovou šťávu, přidáme cukr, sůl, mátu, přivedeme k varu a po 2-3 min. chřest vyndáme.
V kastrůlku na máslo přilijeme karamel, pomerančovou šťávu, odvaříme, přidáme hotovou rýži a promícháme.
V míse smícháme rýži s pokrájeným chřestem, pokapeme pomerančovou šťávou, karamelem, přidáme sekanou pažitku a kousky pomeranče bez dužiny. Dochutíme, zdobíme pečenými plátky pomeranče.
Zdroj: CHŘESTOVÝ SALÁT; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář