Suroviny:
- listové těsto
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- cuketa
- lilek
- červená paprika
- 2 lžíce rajského protlaku
- vejce
- oregano
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- olivový olej
- sůl, pepř
Salsa verde
- směs zelených bylinek
- stroužek česneku
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl, pepř
V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do pánve nakrájíme na kostičky červenou papriku, lilek a cuketu. Necháme chvíli orestovat do měkka, ochutíme solí, pepřem a čerstvým oreganem, bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem.
Přidáme rajský protlak dvě lžíce, směs stáhneme z ohně a připravíme listové těsto. Těsto rozválíme, potřeme našlehaným vejcem a doprostřed dáme orestovanou zeleninu. Těsto překlopíme, dobře upevníme spoje, vršek ještě potřeme vajíčkem a dáme do zlatova upéct na gril.
Mezitím připravíme zelenou omáčku – salsa verde. Nasekáme bylinky podle libosti (bazalku, oregano, pažitku, mátu…), smícháme s olivovým olejem, osolíme a opepříme, přidáme stroužek nasekaného česneku a na závěr zakápneme citronovou šťávou.
Chucuchku sundáme z grilu a podáváme se salsou verde.
Zdroj: CHUCUCHKA; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-z-5-dilu-rozpal-to-sefe-vyzkousejte-je?special=593827 [On-line 16.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář