reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PANENKA SE SLANINOU A OMÁČKOU Z ANGLICKÉ HOŘČICE

Suroviny:

  • 2 vepřové panenky
  • plátky slaniny
  • červená paprika
  • červená cibule
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Omáčka z anglické hořčice

  • 2 žloutky
  • bílý vinný ocet
  • rostlinný olej
  • olivový olej
  • worcester
  • anglická hořčice
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř

Panenky nakrájíme na kousky, každý o váze cca 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat.

Mezitím připravíme omáčku – dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany.

Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice.

Zdroj: PANENKA SE SLANINOU A OMÁČKOU Z ANGLICKÉ HOŘČICE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-z-5-dilu-rozpal-to-sefe-vyzkousejte-je?special=593827 [On-line 16.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.