reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Churrasco rodizio

Calamari e polenta

  • květová špička Picanha
    kuřecí srdíčka
    kuřecí prsa s kůží
    olej extra virgin
    slunečnicový olej
    bazalka
    česnek
    máslo
    plátky slaniny
    hrubá mořská sůl

Chuť churrasca spočívá v kvalitním hovězím masu a jeho tuku, který dodá masu šťavnatost.
Květovou špičku o váze asi 1 kg rozpůlíme a oba kusy napíchneme na rožeň. V misce rozmícháme kousek másla se slunečnicovým olejem 
a maso potřeme, posolíme hrubou solí a dáme na oheň.
Kuřecí srdíčka ochutíme dvěma stroužky nasekaného česneku. 
V kastrůlku zahřejeme asi 1 dl slunečnicového oleje s pár lístky bazalky 
a poté bazalku promícháme s masem. Srdíčka napícháme na jehlu, posolíme hrubou solí a upečeme na ohni.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a dochutíme je opět nasekaným česnekem, hrubou solí a slunečnicovým olejem. Každý kousek zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na jehlu, upečeme na ohni.Churrasco podáváme s grilovaným ananasem, smaženým banánem 
a salsou. Maso můžeme zakápnout olivovým olejem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makrohttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Churrasco-rodizio/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.