Calamari e polenta
- květová špička Picanha
kuřecí srdíčka
kuřecí prsa s kůží
olej extra virgin
slunečnicový olej
bazalka
česnek
máslo
plátky slaniny
hrubá mořská sůl
Chuť churrasca spočívá v kvalitním hovězím masu a jeho tuku, který dodá masu šťavnatost.
Květovou špičku o váze asi 1 kg rozpůlíme a oba kusy napíchneme na rožeň. V misce rozmícháme kousek másla se slunečnicovým olejem
a maso potřeme, posolíme hrubou solí a dáme na oheň.
Kuřecí srdíčka ochutíme dvěma stroužky nasekaného česneku.
V kastrůlku zahřejeme asi 1 dl slunečnicového oleje s pár lístky bazalky
a poté bazalku promícháme s masem. Srdíčka napícháme na jehlu, posolíme hrubou solí a upečeme na ohni.
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a dochutíme je opět nasekaným česnekem, hrubou solí a slunečnicovým olejem. Každý kousek zabalíme do plátku slaniny a napíchneme na jehlu, upečeme na ohni.Churrasco podáváme s grilovaným ananasem, smaženým banánem
a salsou. Maso můžeme zakápnout olivovým olejem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makrohttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Churrasco-rodizio/
Poslední tip, trik či komentář