reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čičmanské trhané halušky

Ingredience:

4 porce

  • 6 brambor
  • voda
  • sůl

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a vyjmeme je. Vodu nevyléváme, použijeme ji na uvaření halušek.

Halušky

  • 300 g polohrubé mouky
  • sůl
  • voda
  • 300 g brynzy
  • mléko na zředění
  • špek

Mezitím, co se brambory vaří, si z mouky, špetky soli a vody zpracujeme hladké těsto – nesmí se lepit na mísu ani na ruce. Těsto rozdělíme na menší části, znovu propracujeme, rozválíme (podsypáváme moukou) a poté odtrháváme kousky těsta a vhazujeme do vroucí vody po bramborách.

Uvařené halušky scedíme, smícháme s bramborami, promícháme s vypečenými kostičkami špeku a brynzou. Pokud je brynza příliš hustá, předem ji naředíme mlékem.

Vývar z brambor a halušek můžeme použít na přípravu brynzové polévky, tzv. demikátu – do vývaru vmícháme brynzu a dochutíme solí.

Zdroj: Čičmanské trhané halušky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1295-cicmanske-trhane-halusky/ [On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.