4 porce
- 800 g kuřecích prsou
- 2 šalotky
- 2 cm zázvoru
- kůra z 1 citronu
- šťáva ze 2 citronů
- 50 ml kuřecího vývar
- 3 lžíce střik rýžového vína
- 3 lžíce tmavé sojové omáčky
- 2 lžíce medu
- sůl
- hrst čerstvého koriandru
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky. Cibuli na kostičky, zázvor nejprve na plátky, poté na nudličky. Z dobře omytého citronu okrájíme vrchní kůru, tence, bez bílé spodní nahořklé části, a nakrájíme ji též na nudličky.
Na rozpáleném oleji osmahneme krátce cibuli, zázvor a kůru, poté přidáme osušené maso, dobře opečeme dozlatova, podlijeme citronovou šťávou a vývarem, zastříkneme saké, dochutíme sójovou omáčkou, medem, popřípadě solí, odkryté podusíme, až se tekutina vstřebá. Do hotové směsi zamícháme lístky koriandru a podáváme nejlépe s rýží.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-24.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=483
Poslední tip, trik či komentář