reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Citronovo-zázvorové kuřátko s černým rizotem a medovým fenyklem

6-8 porcí

  • 1 čerstvé kuře
  • 1 větší cibule
  • 40 g čerstvého loupaného zázvoru
  • 125 g másla
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • špetka chilli
  • 1 citron
  • sůl
  • ½ l bílého vína

Zázvor nastrouháme, půlku cibule nakrájíme nadrobno, druhou půlku nahrubo. Máslo smícháme s polovinou nastrouhaného zázvoru, jemně nakrájenou cibulí, mletým zázvorem, chilli, citronovou kůrou a solí. Směsí potřeme kuře pod kůží, svrchu kůže i dutinu břišní. Na dno pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a zbytek zázvoru, položíme kuře, zastříkneme citronovou šťávou, podlijeme vínem, zaklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C doměkka. Poté kuře vyjmeme, naporcujeme, vložíme na plech nebo mřížku a zapečeme svrchu dozlatova a dokřupava. Podáváme s rýží a s na másle restovaným fenyklem a nektarinkou (viz níže).

Rýže

  • 500 g černé rýže
  • výpek z kuřete
  • voda
  • sůl
  • 30 g parmezánu

Rýži pozvolna uvaříme ve výpeku z kuřete, který zředíme vodou. Osolíme a při podávání sypeme strouhaným parmezánem.

Medový fenykl s nektarinkou

  • 2 fenykly
  • 2 nektarinky nebo broskve
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • sůl
  • 2 lžíce medu

Nakrájený fenykl osmahneme na másle, přidáme nakrájené nektarinky, osmahneme, zastříkneme vínem, krátce prohřejeme, odstavíme, dochutíme medem a solí.

Zdroj: Citronovo-zázvorové kuřátko s černým rizotem a medovým fenyklem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1801-citronovo-zazvorove-kuratko-s-cernym-rizotem-a-medovym-fenyklem/  [On-line 22.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.