Ingredience
- 200 g cizrny
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce italské petržele
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1,5 lžičky skořice
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl
- Pepř
- Hrst sezamových semínek
- Olej na smažení
- Tahini
- Citrón
- Pita chleba
- Listový salát
- Jogurt
Konzervovanou cizrnu slijeme a dáme do mixéru. Přidáme stroužek česneku, sekanou petržel, koriandr, římský kmín, trochu skořice a kurkumu. Vše promixujeme. Zakápneme citrónovou šťávou a domixujeme, ale ne úplně najemno. Přidáme mouku a nakrájenou cibulku. Promícháme a začneme dělat karbanátky, které poté obalíme v sezamových semínkách. Opékáme dozlatova.
Do misky si dáme jogurt, pár kapek citrónové šťávy, petržel, sůl, pepř a tahini pastu. Promícháme a můžeme podávat.
Zdroj: Cizrnové karbanátky „falafel“; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2003-cizrnove-karbanatky-falafel/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář