reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená divoká kachna

Ingredience

  • Divoká kachna
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • 2 cibule
  • 50 g špeku
  • 3 bobkové listy
  • 4 kuličky jalovce
  • 4 kuličky černého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 l vody
  • 50 g brusinek
  • 1 svazku čerstvého rozmarýnu
  • Hladká mouka
  • Kachní droby

Kachně odřízneme biskupa. Osolíme, opepříme a okmínujeme zvenčí i zevnitř. Nakrájenou cibuli, slaninu dáme na dno pekáčku, dále vložíme kachnu, přidáme divoké koření a jalovec. Přilijeme vodu. Pečeme 120 minut při 160 stupních, přičemž každých 30 minut podléváme a otáčíme. Ke kachně přidáme rozmarýn, brusinky, nové koření a odkrytou ji pečeme dalších 30 minut při 190 stupních.

Kachnu naporcujeme. Výpek přecedíme do horké pánve. Vaříme a za stálého míchání přisypáváme mouku.

Třené noky
Ingredience

  • 125 g másla
  • 2 vejce
  • 250 g hrubé mouky
  • 5 g kypřícího prášku
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka cukru
  • 100 ml mléka
  • 2 cibule
  • Olej

Cibulku nakrájíme a orestujeme. Máslo necháme povolit. Přidáme k němu vejce, hrubou mouku, kypřící prášek, cukr a sůl. Důkladně mícháme a přiléváme mléko, odstáté v pokojové teplotě. Přivedeme vodu k varu, kterou osolíme, a vložíme do ní noky. Po chvilce vyndáme a můžeme servírovat.

Zdroj: Pečená divoká kachna; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1987-pecena-divoka-kachna/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.