reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Cizrnové karbanátky „falafel“

Ingredience

  • 200 g cizrny
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce italské petržele
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • 1,5 lžičky skořice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrst sezamových semínek
  • Olej na smažení
  • Tahini
  • Citrón
  • Pita chleba
  • Listový salát
  • Jogurt

Konzervovanou cizrnu slijeme a dáme do mixéru. Přidáme stroužek česneku, sekanou petržel, koriandr, římský kmín, trochu skořice a kurkumu. Vše promixujeme. Zakápneme citrónovou šťávou a domixujeme, ale ne úplně najemno. Přidáme mouku a nakrájenou cibulku. Promícháme a začneme dělat karbanátky, které poté obalíme v sezamových semínkách. Opékáme dozlatova.

Do misky si dáme jogurt, pár kapek citrónové šťávy, petržel, sůl, pepř a tahini pastu. Promícháme a můžeme podávat.

Zdroj: Cizrnové karbanátky „falafel“; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2003-cizrnove-karbanatky-falafel/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.