Ingredience
- 2 lilky
- 250 g cizrny
- 3-4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 100 ml olivového oleje
- ½ lžičky římského kmínu
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžičky mletého koriandru
- Svazek koriandru čerstvého.
- 400 g loupaných sekaných rajčat
- Sůl
- Pepř
- 4 porce uvařené rýže basmati
Lilek nakrájíme na velké kostky a nasolíme; až pustí vodu, sůl opláchneme a osušíme utěrkou. Cibulku nakrájíme a česnek nasekáme najemno.
Rozehřejeme si olivový olej, přidáme cibuli a česnek, vhodíme lilek, mletý koriandr, římský kmín a skořici. Orestujeme a přidáme rajčata. Poté opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit. Až lilek změkne, přidáme cizrnu a nasekaný čerstvý koriandr a promícháme. Podáváme s rýží.
Zdroj: Cizrnové ragů s lilkem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2145-cizrnove-ragu-s-lilkem/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář