Potřebujeme:
- 2 hrnky uvařené cizrny
- 2 „little gem“ saláty
- 1/3 hrnku bílého řeckého jogurtu
- 1 menší červenou cibuli ( na plátky)
- ½ pórku (na kolečka)
- 1 stroužek česneku,
- kůru z BIO citronu,
- 1 1/2 lžičky kari koření
- 1 lžíci přepuštěného másla (ghee)
- koriandrové listy, sůl
V pánvi rozehřejeme máslo a cizrnu, pórek nakrájíme na půl kolečka, cibuli na plátky a přidáme k cizrně, společně opékáme asi 10 minut dozlatova. Ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek a citrónovou kůru. Vypneme zdroj tepla a necháme chladnout.
Mezitím připravíme zálivku: jogurt smícháme s kari kořením, solí a trochou citrónové šťávy. Koriandr nasekáme. Little gem nakrájíme. Cizrnu smícháme s jogurtovou zálivkou a salátem. A povrch hojně zasypeme koriandrem.
Zdroj: Cizrnový salát; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-cizrnovy-salat-30-3-2015.html [On-line 01.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář