reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRŮTÍ BUJON S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

Suroviny:

  • kostra z krůty
  • krk z krůty
  • vykostěná stehna z krůty
  • 2 mrkve
  • řapíkatý celer
  • pórek
  • 1 cibule
  • cca 1, 5 l vody
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl

Na játrové knedlíčky:

  • játra
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • máslo
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Do vody dáme kousky krůty a necháme zavařit. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme 2 kuličkami nového koření, celým pepřem a solí. Přidáme 2 kousky mrkve, 1 kousek řapíkatého celeru, pórek a 1 rozpůlenou cibuli.

Necháme povařit asi 2 hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky: na pánvi necháme rozpustit máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Játra rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme k nim nastrouhaný česnek, asi lžíci strouhanky a hladké mouky, majoránku a asi půlku rozšlehaného vajíčka. Na závěr přidáme orestovanou cibulku a promícháme.

Do osolené vařící vody vložíme vytvarované knedlíčky a jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky.

Z vývaru vyndáme zeleninu a zbytek přecedíme. Zeleninu nakrájíme a vložíme ji na dno talíře. Přidáme játrové knedlíčky, zalijeme vývarem, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.

Zdroj: KRŮTÍ BUJON S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/naucte-se-recepty-z-kruty-od-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 01.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.