reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cizrnový salát

Potřebujeme:

  • 2 hrnky uvařené cizrny
  • 2 „little gem“ saláty
  • 1/3 hrnku bílého řeckého jogurtu
  • 1 menší červenou cibuli ( na plátky)
  • ½ pórku (na kolečka)
  • 1 stroužek česneku,
  • kůru z BIO citronu,
  • 1 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžíci přepuštěného másla (ghee)
  • koriandrové listy, sůl

V pánvi rozehřejeme máslo a cizrnu, pórek nakrájíme na půl kolečka, cibuli na plátky a přidáme k cizrně, společně opékáme asi 10 minut dozlatova. Ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek a citrónovou kůru. Vypneme zdroj tepla a necháme chladnout.

Mezitím připravíme zálivku: jogurt smícháme s kari kořením, solí a trochou citrónové šťávy. Koriandr nasekáme. Little gem nakrájíme. Cizrnu smícháme s jogurtovou zálivkou a salátem. A povrch hojně zasypeme koriandrem.

Zdroj: Cizrnový salát; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/novy-dil-cizrnovy-salat-30-3-2015.html [On-line 01.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.